U Prijedoru do 15 časova glasalo 22,57 odsto birača, nema prigovora na rad odbora - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Prijedoru do 15 časova glasalo 22,57 odsto birača, nema prigovora na rad odbora

Na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora danas je do 15.00 časova glasalo 18.812 birača, odnosno 22,57 odsto, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Prijedor Željko Škondrić.

“Najmanja izlaznost se bilježi u mjestima gdje su većina Bošnjaci. U Rizvanovićima je to 3,9 odsto, u Čarakovu 3,50 odsto, dok je najveća izlaznost u Gornjem Petrovom Gaju – 51,80 odsto”, rekao je Škondrić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da će preliminarne podatke o izlaznosti GIK iznijeti u 19.30 časova.

“Izbori protiču u mirnoj i korektnoj atmosferi. GIK nema zvaničnih prigovora na rad biračkih odbora”, dodao je Škondrić.

Na biračkom spisku je 86.329 birača koji svoje biračko pravo mogu da ostvare na 130 redovnih biračkih mjesta i jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Na terenu su tri mobilna tima i jedan poseban kovid 19 mobilni tim.

Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Grada Prijedor nalazi se 14 kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar