11. Januara 2021.

U prevrtanju autobusa u Hrvatskoj povrijeđena dva vozača i šest putnika

Big Portal

Autobus “Autoprevoza Požega” prevrnuo se u 2.22 časa na auto-putu A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa, javila je policija.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, ima povrijeđenih, ali iz policije navode da nemaju saznanja da ima poginulih.

Iz Arrive pod koju spada Autoprevoz Požega potvrdili su za portal Index kako su povrijeđena dva vozača i šest putnika. U autobusu je bilo ukupno 13 putnika.

“Nažalost, u ponedjeljak 11. januara 2020. malo iza 2,20 na A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa u kojoj je sudjelovalo vozilo tvrtke Autoprometno poduzeće d.d. Požega. U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13 putnika i 2 vozača. U prometnoj nezgodi su ozlijeđeni vozači autobusa i 6 putnika. Ozlijeđenim je pružena prva pomoć. Naši djelatnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje”, naveli su iz Arrive-a.

Oni su dodali da “trenutno mogu potvrditi da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili u skladu sa Zakonom o mobilnim radnicima”.

“Sigurnost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole . Slijedom toga, sukladno internim procedurama, svako vozilo obvezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih 8 tjedana, a zadnji interni pregled na autobusu koji je sudjelovalo u nezgodi izvršen je krajem prosinca 2020. kao dio obvezne redovite interne tehničke kontrole”, navedeno je u pojašnjenju iz Arrive.

“Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima”, poručili su iz Arrive.

Hrvatski auto-klub je saopštio da se na tom dijelu auto-puta vozi jednom kolovoznom trakom uz ograničenje od 40 kilometara na čas.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare