U podne vozio "mrtav pijan", policija mu oduzela neregistrovan auto - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U podne vozio “mrtav pijan”, policija mu oduzela neregistrovan auto

M.K. iz mjesta Vilusi kod Gradiške, uhvaćen je juče u podne kako pod uticajem alkohola upravlja neregistrovanim automobilom proton na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška.

“Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je putnički automobil neregistrovan, a izvršenim alkotestiranjem kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2.60 g/kg. Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola su zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere, te zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja lice M.K. zadržali lišenjem slobode, i izvršili privremeno oduzimanje gore navedenog vozila. Privremeno oduzimanje vozila je izvršeno od lica koje je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i koji ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Kako se dodaje, M.K. je nakon prestanka razloga za zadržavanje pušten na slobodu, a protiv njega će Osnovnom sudu Gradiška, odjeljenju za prekršaje biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su u proteklom periodu oduzeli ukupno 24 vozila, od lica koji su višestruki povratnici zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni. Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za kontrolu učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključuje se u saopštenju.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Blinken: Zajednički front u slučaju dejstva protiv Ukrajine

M.

Pogledajte koliko traje izolacija za vakcinisane i nevakcinisane osobe

M.

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

M.

Ostavite komentar