U planu teretane na otvorenom u još tri naselja u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

U planu teretane na otvorenom u još tri naselja u Banjaluci

U namjeri da se sugrađanima omoguće novi sportsko-rekreativni sadržaji, ovih dana pokrenute su aktivnosti za izgradnju novih teretana za vježbanje na otvorenom u više banjalučkih naselja, saopštila je Gradska uprava.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u planu je gradnja teretana kod područne škole u Priječanima, zatim u Boriku u neposrednoj blizini košarkaškog igrališta i na Pobrđu kod crkve.

“Ovih dana izabrana je projektantska kuća za izradu idejnih projekata i urbanističko-tehničkih uslova za ove nove teretane”, naveli su iz odjeljenja.

Napominju da se kod izbora lokacija za nove teretane, vodi računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Odnedavno su nova mjesta za vježbanje na otvorenom dostupna i stanovnicima Obilićeva i Česme.

Zadnjih nekoliko godina teretane su sagrađene i u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra “Akvana”.

Danas objavljeno

Porodiljama u Banjaluci između 500 i 2.000 KM

M.

Planirana isključenja električne energije za 17. avgust 2022. godine

Vanja A

Prilika za nastavak školovanja: Sutra objava konkursa za upis studenata u Banjaluci

M.

Ostavite komentar