U planu i Aston Martin DBX Coupe - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

U planu i Aston Martin DBX Coupe

Izvršni direktor Aston Martina Tobias Moers je otkrio svoj projekat preokreta za kompaniju, nazvan Project Horizon, a koji uključuje i novi DBX Coupe, piše britanski magazin Auto Express.

Aston Martin je inače tek prošle nedelje objavio rezultate za prvi kvartal, navodeći da su „u skladu sa očekivanjima.“ Astonov novi SUV model DBX je već uspešan, čineći više od polovine prodaje kompanije. Očekuje se da će se njegova paleta proširiti sa dve nove verzije: mild hybrid do kraja ove godine i verzija visokih performansi koja treba da se pojavi početkom 2022. godine.

Auto Express takođe piše da dolazi Coupe varijanta, verovatno sa plug-in hybridom i dužim međuosovinskim rastojanjem.

Njegov plan takođe uključuje odustajanje od hibridnog V6 razvijenog od strane kompanije u korist motora iz Mercedes-AMG-a, plus radikalne izmene modela Vantage, DB11 i DBS, elektrifikaciju…

Još uvek postoje planovi za superautomobile Valhalla i Vanquish sa centralno postavljenim motorom, ali oni će sada imati Mercedes V8 motor, a ne sopstveni Aston Martin V6 hybrid. Taj motor, prema Moersu, nikada nije bio više od koncepta.

Sva Mercedesova tehnologija koju Aston bude koristio u budućnosti, od motora do informaciono-zabavnih sistema, imaće prilagođeno podešavanje. „Ulažemo u sopstveni korisnički interfejs“, rekao je Moers.

Značajna poboljšanja DBS-a i Vantagea pratiće DB11, a Moers je obećao poboljšanje udobnosti u vožnji, uz velika poboljšanja u luksuzu i kvalitetu. Ti obnovljeni modeli će takođe verovatno imati mild i plug-in hybrid verzije.

Moers je naglasio da Aston svoju igru mora prilagoditi luksuzu, od automobila do iskustva kupovine i posedovanja. Takođe je nagovestio da je potrebno izvršiti reviziju dizajna kako bi automobili bili lepši.

Svi sportski automobili proizvedeni u Gaydonu će sada silaziti jednom proizvodnom linijom, dok će svaki model Aston Martina biti ofarban u novoj najsavremenijoj lakirnici u St. Athanu u Velsu.

Moers je otkrio i da kompanija troši manje na Formulu 1 kao vlasnik tima, nego kada je bila sponzor Red Bulla. Moers je dodao da bi u budućim filmovima i dalje voleo da vidi Džejmsa Bonda za volanom Aston Martina.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Autoexpress.co.uk

Danas objavljeno

Volkswagen Golf GTI Roadster Concept

Vanja A

Čista ekskluziva na Porsche štandu!

Vanja A

Hyundai Mufasa debitovao u konceptnom obliku

Vanja A

Ostavite komentar