U petom mjesecu trudnoće takmičila se u sedmoboju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

U petom mjesecu trudnoće takmičila se u sedmoboju

Lindzi Fleč učestvovala je u predtakmičenju za Olimpijske igre u 18. nedelji trudnoće. Iako je znala da se neće kandidovati za Igre u Tokiju, izabrala je da nastupa.

Vest o njoj pronela se svetskim medijima još u julu, pred početak Igara u Tokiju, a sada kada su sva sportska takmičenja gotova, njena priča ponovo je zavredela pažnju američkih medija.

Lindzi Fleč jedna je od američkih olimpijskih nada, koja je srećnu vest o trudnoći objavila neposredno pre ovogodišnjih Olimpijskih igara. Atletičarka koja se inače takmiči u zahtevnim disciplinama sedmoboja, vest je podelila na Instagramu, a uz fotografiju je napisala kako “tajna više nije tajna”.

Kako se u SAD-u se pre Igara održavaju Olympic Trials kako bi se u pojedinim sportovima izabrali takmičari koji će predstavljati SAD na Olimpijskim igrama, Lindzi je u svakom sportu stala na startnu liniju, bez obzira na visoke temperature u Oregonu. Ni jednog trenutka nije zaboravila da mora da brine o bebi, pa se nije forsirala. Za vreme takmičenja, tempterature su dostigle čak rekordne vrednosti pa su takmičenja pomerena u večernje sate.

Inače, sedmoboj je poznat kao jedna od najzahtevnijih atletskih disciplina u kojoj se sportisti takmiče u trci na 100 metara sa preponama, skaču u vis, bacaju kuglu, trkaju se na 200 metara, skaču u dalj, bacaju koplje i trče trku na 800 metara pa je pred Lindzi bio zahtevan zadatak.

“S jedne strane bila sam jako uzbuđena jer sam oduvijek želela decu, no, s druge strane, bio je i šok jer sam znala da dolazi kraj karijere. Doktor mi je dao dopuštenje da umereno vežbam, sve dok osluškujem svoje telo i izbegavam teške padove. Moja najveća briga bila je da osiguram da dete i ja budemo zdravi”, kaže Lindzi koja je trenirala i za vreme mučnina i povraćanja, a u prvom tromesečju došlo je i do dehidracije.

Njen uobičajen raspored treninga uključivao je vežbe koje bi trajale između 1 i 5 sati, šest dana u nedelji. Ishrana se bazirala na voću, povrću, mesu i vodi, a uvek bira namirnice koje je “pokreću”. To se ispostavilo jako zahtevnim u prvim nedeljama trudnoće jer je ona bila teška od samog početka.

“Jake mučnine trajale su 12 nedelja, što je uticalo i na treninge. Da su predtakmičenja za Olimpijske igre bila pre tri nedelje, ne znam šta bi bilo, ali počela sam bolje da se osećam i uspela sam da odradim nekoliko dobrih treninga”, rekla je.

Znala je da će pravi test biti to što ne sme da da sve od sebe. Tako je kod bacanja kugle i skoka u dalj iskoristila samo jedan pokušaj, od uobičajena tri, a u trci na 800 metara sišla je sa staze posle 100 metara, kako bi bila sigurna da su ona i beba dobro na vrućinama.

“Moj suprug i trener bili su pomalo zabrinuti da ću biti tvrdoglava i pokušati da nastavim s takmičenjem. Bilo je jako teško izaći sa staze, ali nisam imala izbora, znajući da postoji još neko o kome moram da brinem”, rekla je za Yahoo Sports.

American College of Obstetricians and Gynecologist (ACOG) preporučio je trudnicama da izbegavaju pregrejavanje, pogotovo u prvom tromesečju. Cilj je da se zaštiti od toplotnog stresa, odnosno da treba izbegavati okolnosti u kojima su temperatura i vlaga visoki. Trudnice bi trebalo da budu posebno oprezne jer pregrejavanje može da dovede dete u rizik.

Lindzi je na društvenim mrežama podelila i video s takmičenja, a javili su joj se mnogi pratitelji koji su njom oduševljeni. Gledajući vremena trka i ukupan rezultat, nije pobedila, no nije bila ni poslednja. Na kraju je zauzela 15. mesto od ukupno 18 takmičarki u sedmoboju.

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Neprijatne mirise zagorjelog ručka možete ukloniti pomoću jednostavnih trikova

Vanja A

Smrt prvog supruga Brigitte Macron dugo je krila: Njega i djecu ostavila zbog 15-godišnjeg učenika

Vanja A

Ostavite komentar