U Pčinjskom okrugu više od 100 požara - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Pčinjskom okrugu više od 100 požara

Insistiraće se na pooštravanju kaznene politike prema svima koji nemarom, nehatom i nepažnjom izazivaju požare, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prilikom obilaska Pčinjskog upravnog okruga na jugu Srbije, u kojem je u posljednjih pet dana zabilježeno više od 100 požara na otvorenom.

Vulin je istakao da je za gašenje ovih požara bilo angažovano 500 vatrogasaca i više od 100 vozila, koji su povučeni iz čitave Srbije da bi rješavali problem koji su napravili neodgovorni pojedinci.

Navodeći da se 25. jula do danas Srbija suočila sa više od 850 požara na otvorenom, Vulin je poručio da će svi koji izazovu požare biti pronađeni i odgovarati za to što su uradili, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vulin je, poslije obilaska područja koja su bila zahvaćena požarima i sastanka sa rukovodiocima Okružnog štaba za vanredne situacije, rekao da u ovom trenutku u Pčinjskom okrugu nema požara koji su opasni.

On je naveo da pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice značajno pomažu i na gašenju i lokalizaciji požara u Severnoj Makedoniji.

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je trenutno na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga aktivno šest požara, tri u Bosilegradu, dva u Vranju i jedan u Bujanovcu.

On je naglasio da trenutno nema opasnosti po život i imovinu građana.

SRNA

Danas objavljeno

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Ostavite komentar