U Parizu imaju odgovor na izvrsne 911-ice kakve prave u Singeru - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

U Parizu imaju odgovor na izvrsne 911-ice kakve prave u Singeru

Među rijetkim kompanijama koje se bave restauracijom i modifikacijom Porschea 911 iz Serije 964 je i mala kompanija Diva sa sjedištem u Parizu.

U pariškoj kompaniji Diva odlučili su da restauriraju i diskretno modificiraju 75 primjeraka Porschea 911 iz famozne Serije 964, a suština njihovog pristupa je naglašeno korištenje karbona od kojeg su u ovom slučaju napravljeni svi karoserijski paneli, što je na kraju rezultiralo da masa automobila iznosi samo 1.100 kilograma.

Lakši 250 kilograma od originalnog Porschea 964 Carrera 2, Divin 911 pokreće 4,2-litarski 6-cilindarski zrakom hlađen boxer motor koji razvija više od 400 konjskih snaga, a u projektovanju motora učešće je uzela nekolicina najboljih inžinjera koji su svoje plate svojevremeno zarađivali u Renaultovom F1 timu.

Vođeni pristupom u čuvenoj kalifornijskoj kompaniji Singer i u Divi će budućem vlasniku ponuditi velike mogućnosti personalizacije u izboru boje karoserije i boja i materijala u unutrašnjosti starog/novog automobila koji će se na karakterističnim 17-inčnim Fuchs felgama nuditi u dvije karoserijske verzije (Coupe i Targa).

Diva će prve primjerke predstaviti narednog mjeseca u Londonu, a u dio priče koji otpada na modifikacije u duhu sadašnjeg vremena, pored ostalog, spadaju Brembo kočnice, podesiv ovjes, xenon svjetla, najmoderniji audio-sistem… Naravno da uglačano drvo na upravljaču i ručici ručnog mjenjača sugeriše na korištenje starinskih vozačkih rukavica. Kakav auto!

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar