U padu aviona na Nišićima poginuli austrijski državljani - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U padu aviona na Nišićima poginuli austrijski državljani

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su se oglasili povodom pada letjelice na Nišićkoj visoravni, na području Kantona Sarajevo. Navode kako su stradale dvije osobe koje su državljani EU.

Nezvanično, riječ je o dva austrijska državljanina, a njihov mali sportski avion u kojem su se vozili je francuskih registarskih oznaka.

“Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU”, rečeno je samo iz Tužilaštva BiH.

Kako kaže iskusni pilot Vedran Tuce, do ovakvih nesreća može lako doći na prostorima BiH ako se uzme u obzir i visoka temperatura, te konfiguracija brda.

Očevici koji su primijetili ovu letjelicu i u drugim dijelovima ovog područja ističu kako su letjeli nisko, te da su se pokušali prizemljiti više puta.

Tuce pretpostavlja da su stranci željeli razgledati i uživati u letenju zbog čega su i bili na manjim visinama.

Ističe da postoji mnogo razloga zbog čega je moglo doći do nesreće, te da će se tek nakon istrage moći utvrditi stvarni razlog.

Iz Tužilaštva dodaju da se dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gdje je danas evidentiran pad letjelice.

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

Mjesto događaja je osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja.

(Klix)

(Foto: Klix)

Danas objavljeno

U ponoć izborna tišina: Pravo glasa ima 3,3 mil. ljudi

M.

Vučić se sastaje danas sa Bilčikom, Nemecom i Saracinom

M.

Američki “udar obezglavljivanja” Moskve?; “Nadamo se da ne sumnjate”

M.

Ostavite komentar