29. Maja 2020.

U ovom ručku uživaće gotovo sva čula: Piletina punjena spanaćem i slaninom

Big Portal

Potrebno:

  • 4 pileća filea
  • so
  • 100 g krem-sira
  • 1/2 šolje smrznutog spanaća
  • 1 šolja rendane mocarele
  • malo tucane paprike
  • 4 trake slanine (svaku isecite na 4 dela)
  • 2 kašike maslinovog ulja


Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C i na pleh stavite foliju. Napravite proreze po mesu po širini, ali pazite da ne presečete sasvim. Posolite i pobiberite, pa poređajte na pripremljen pleh. U srednjoj posudi pomešajte krem-sir, spanać koji ste prethodno odmrzli i ocedili i ½ šolje mocarele. Posolite i pobiberite i stavite malo tucane paprike, pa sve lepo promešajte. Svaki drugi prorez napunite smesom od sira i spanaća, a preostale proreze napunite komadom slanine. Ostatak mocarele stavite preko piletine i malo nauljite. Pecite dok piletina ne bude pečena, a slanina hrskava nekih 35 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare