U Orašju danas sjednica HDZ BiH i HDZ Hrvatske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Orašju danas sjednica HDZ BiH i HDZ Hrvatske

Hrvatski premijer Andrej Plenković boraviće danas u Bosni i Hercegovini.

Kako je najavljeno iz HDZ-a BiH danas će biti održana zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH i Predsjedništva HDZ-a RH. Sjednica će biti održna u prostorijama hotela “NAVIS“ u Orašju s početkom u 18:00 sati, a predvodiće je Dragan Čović i Andrej Plenković.

Na sjednici će se između ostalog govoriti o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i RH te odnosima i saradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a RH, prenose Vijesti.ba

Plenković će učestvovati i na svečanosti u Posavini povodom potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te manifestaciji “Veče Hercegovine u Posavini”, saopšteno je iz hrvatske vlade.

Plenković će u Franjevačkom samostanu u Tolisi prisustvovati svečanosti povodom potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci Hrvatske za primjenu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata, a nakon toga će se u Orašju sastati s predsjednikom Vlade Posavskog kantona Đurom Topićem, prenose Vijesti.ba.

(BN)

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar