U NSRS stigao zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH za posebnu sjednicu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U NSRS stigao zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH za posebnu sjednicu

U Narodnu skupštinu Republike Srpske danas je stigao zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice na kojoj bi parlament trebalo da se izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022. godine, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

Srpski član Predsjedništva ovu Odluku proglasio je veoma štetnom po vitalne interese Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Po Ustavu BiH, NSRS razmatra Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i ukoliko je deset dana od dana proslijeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu, navodi se u saopštenju.

Kolegijum Narodne skupštine sljedeće sedmice trebalo bi za zakaže održavanje posebne sjednice, koja će u skladu sa Ustavom i Poslovnikom biti zakazana u predviđenom roku.ji.

Danas objavljeno

Šveđanka u EU parlamentu podržala proteste u Iranu

M.

Težak sudar u Kotor Varošu, objavljen video

M.

Slovenija: Legalizovani istopolni brakovi i usvajanje djece

M.

Ostavite komentar