U NSRS odluka o raspuštanju SO u Tesliću i Rudom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U NSRS odluka o raspuštanju SO u Tesliću i Rudom

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) razmatraće 26. novembra na redovnoj sjednici prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić.

Ukoliko se usvoje ove odluke, parlamenti u Tesliću i Rudom biće raspušteni iz razloga što nakon provedenog postupka opoziva nisu opozvani lokalni načelnici Milan Miličević i Rato Rajak.

Ako dođe do raspuštanja tih lokalnih skupština, o tome će biti obaviještena Centralna izborna komisija BiH, a Vlada će imenovati privremene organe opština Teslić i Rudo, koji će obavljati poslove skupštine do njenog konstituisanja.

Skupština opštine Teslić je na sjednici 31. januara ove godine, usvojila odluku o pokretanju postupka o opozivu načelnika, ali odluku nisu podržali građani na referendumu.

Ni načelnik Rudog nije opozvan, iako je Skupština opštine na sjednici 19. novembra 2018. godine, na inicijativu grupe odbornika, usvojila odluku o pokretanju postupka njegovog opoziva.

Zakon o lokalnoj samoupravi u RS propisao je da Narodna skupština može, na prijedlog Vlade, da raspusti skupštinu ako nakon provedenog postupka opoziva gradonačelnik, odnosno načelnik opštine ne bude opozvan.

(Fena)

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar