U Nožičkom kod Srpca zaraženo pet igrača i trener - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Nožičkom kod Srpca zaraženo pet igrača i trener

U Nožičkom kod Srpca virusom korona zaražen trener i pet fudbalera mjesnog fudbalskog kluba, a cijeli tim nalazi se u kućnoj izolaciji.

Štab za vanredne situacije u Srpcu uputio je apel gradjanima da strogo poštuju mjere i preporuke nadležnih institucija jer je u proteklih nekoliko dana došlo do naglog pogoršanja epidemiološke situacije, kako u Republici Srpskoj, tako i u ovoj lokalnoj zajednici.

  • Za protekla 24 časa u Srpcu je otkriveno pet novozaraženih, uglavnom, mladjih osoba virusom korona sa blažim simptomima bolesti, a jedno lice će biti upućeno na bolničko liječenje, saznajemo u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac.

Uglavnom se radi o mladjim osobama, što je posljedica neodgovornosti kod primjene zaštitnih mjera i preporuka vezano za okupljanje, prisustvo zabavama i proslavama.

Prije nekoliko dana testiranjem je otkriveno prisustvo virusa korona kod trenera i pet igrača Fudbalskog kluba iz Nožičkog, pa je u izolaciji završio cijeli tim, kao i brojne osobe koje su bile u kontaktu.

Nezvanično saznajemo da je virus korona ušao i u jednu od srbačkih škola, ali ovu informaciju nismo mogli provjeriti zbog nedostupnosti nadležnih u kriznom štabu.

(BN/S.K.)

Danas objavljeno

HAZU traži novi uslov: Srbija da prizna hrvatski jezik

M.

Procurili tajni dokumenti; otkriveno lobiranje – hoće da menjaju naučni izveštaj

M.

Uvode veliki lokdaun; iz kuće mogu od 8 do 17 sati… I to s razlogom

M.

Ostavite komentar