U novom sazivu Skupštine tzv. Kosova četiri poslanika sa optužnicama - BIGportal.ba
Region Vijesti

U novom sazivu Skupštine tzv. Kosova četiri poslanika sa optužnicama

U novom sazivu Skupštine tzv. Kosova četiri poslanika imaju optužnice, a među poslanicima su i 52 prvi put izabrana na tu funkciju.

Dosadašnji ministar za infrastrukturu Palj Ljekaj, koji je uspio da postane poslanik, optužen je za zloupotrebu službenog položaja, što spada u krivična djela korupcije Krivičnog zakonika, a njemu u ovom slučaju sudi Osnovni sud u Đakovici.

Poslanik Škumbin Demaljiaj ima dvije optužnice, jednu za “naduvavanje” liste veterana, a drugu za prijetnju bivšem specijalnom tužiocu Eljezu Bljakaju.

Organizacije civilnog društva navele su da se uprkos zalaganju da stranke ne vode pojedinci sa optužnicama to nije uzeto u obzir, jer to, kako su saopštili, podriva kredibilitet skupštine.

Protiv člana PDK Migrima Ljuštaku u toku je sudski postupak pod optužbom da je pomagao ocu da pobjegne iz Univerzitetsko – kliničkog centra, dok mu se sudilo za ratne zločine, prenose kosovski mediji.

Poslanik Srpske liste Ivan Todosijević je, kako navode prištinski mediji, dok je bio ministar lokalne samouprave, Albance nazvao teroristima, a Račak masakrom.

Tužilaštvo u Prištini optužilo ga je zbog toga za “podsticanje na nacionalnu, rasnu, vjersku ili etničku mržnju, podjele ili netrpeljivost”.

BETA

Danas objavljeno

Ajhorstova pozvala lidere u BiH da nađu rješenje za krizu

V.R.

Gužve na izlazu iz BiH

V.R.

Mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih

M.

Ostavite komentar