U Njemačkoj zbog voća evakuisali cijelu poštu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

U Njemačkoj zbog voća evakuisali cijelu poštu

Dvanaestoro radnika pošte u Nemačkoj dobilo je medicinsku pomoć, dok je na desetine zaposlenih evakuisano iz zgrade zbog sumnjivog paketa za koji se ispostavilo..da predstavlja pošiljku plodova voća durijan poznatog po svom izrazito neprijatnom mirisu.

Osoblje pošte u bavarskom gradu Švajnfurt pozvalo je nadležne organe nakon što su primetili da iz jednog paketa nepoznatog sadržaja dopire čudan miris, usled sumnje da bi mogao da predstavlja opasnost, preneo je CNN.

U poštu su došli policija, vatrogasci i hitna pomoć, kada je oko 60 zaposlenih evakuisano iz zgrade, pre nego što je paket pažljivo pregledan.

Ispostavilo se da se u paketu nalaze četiri ploda tajlandskog voća durijan.Paket je svom prijatelju u Švajnfurtu poslao muškarac iz Nirnberga. Ukus i kremasta unutrašnja tekstura učinili su durijan popularnim voćem u Jugoistočnoj Aziji, ali ga mnogi ne vole zbog njegovog neprijatnog mirisa.

Singapur je zabranio unošenje ovog voća u metro, dok su mnogi hoteli izbacili durijan zbog njegovog mirisa, za koje neki smatraju da podseća na trulu hranu i prljave čarape.

Iz policije je saopšteno da je ukupno 12 radnika koji su se žalili na mučninu dobilo medicinsku pomoć na licu mesta, dok je šestoro ljudi odvedeno u bolnicu predostrožnosti radi.

Paket sa voćem neprijatnog mirisa je na kraju odnet osobi kojoj je bio namenjen.Ovo nije prvi slučaj u kojem su plodovi durijana doveli do stvaranja panike.

Prošle godine osoblje Univerziteta u Kanberi evakuisano je iz zgrade zbog sumnje na curenje gasa, kada se ispostavilo da je miris poticao od durijana.

Novembra 2018. godine tovar ovog voća u jednom indonežanskom avionu doveo je do njegovog prinudnog sletanja, nakon što su se putnici žalili na miris koji je dopirao do njih piše agencija Tanjug.

Danas objavljeno

Sprema se nova serija o Hariju Poteru

D

Ekspert za govor tijela: Pomoću sedam znakova saznajte da li vas partner laže

D

ZVIJEZDA DEVEDESETIH PRONAĐENA MRTVA: Tijelo pjevačice ležalo pored kuće, policajci otkrili šta bi mogao biti uzrok tragedije

D

Ostavite komentar