U Njemačkoj se za 3.790 evra prodaje dobro očuvani Jugo 45 iz 1981. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

U Njemačkoj se za 3.790 evra prodaje dobro očuvani Jugo 45 iz 1981. godine

Trgovac polovnih automobila S&L Automobile GmbH iz bavarskog Pentlinga je ponudio izuzetno atraktivan model, posebno zanimljiv kolekcionarima s naših prostora.

Trgovac polovnih automobila S&L Automobile GmbH iz bavarskog Pentlinga je ponudio izuzetno atraktivan model, posebno zanimljiv kolekcionarima s naših prostora.

S&L Automobile GmbH naime prodaje raritetni Zastava Jugo 45 iz 1981. godine, prenosi Radiosarajevo.ba.

U opisu automobila se kaže da je reč o kultnom automobilu bivše Jugoslavije koji je bilo dostupan u Nemačkoj (1990-1992), ali ne i originalna verzija – Jugo 45.

Ponuđeni Jugo 45 je prešao svega 63.200 kilometara i, sudeći po slikama, odlično je očuvan, iako trgovac napominje da postoje manji delovi koje zahvatila rđa.

Za pogon koristi 4-cilindrični motor zapremine 903 kubika, snage 45 “konja” koji je, zanimljivo, originalni Fiatov proizvod, za razliku od kasnijih serija automobila u koje je ugrađivan isti agregat, ali licencno napravljen u Jugoslaviji.

“Ovaj originalni primerak očarava svojim šarmom i purizmom. Snabdevanje rezervnim delovima je u velikoj meri neproblematično, jer su gotovo svi delovi identični Fiatovim modelima 127 i 128”, poručuje trgovac koji je za kultni kragujevački automobil istakao cenu od 3.790 evra.

Izvor: Radiosarajevo/AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar