"U Nišu završen prvi dio snimanja filma o stradanju Srba u Norveškoj" - BIGportal.ba
Ex Yu

“U Nišu završen prvi dio snimanja filma o stradanju Srba u Norveškoj”

Grad Niš imao je priliku da ugosti producenta Branka Dimeskog, režisera Kjetila Palmquista i Terija Holma i druge, iz norveške produkcije PQX MEDIA koji snimaju film o stradanju Srba u Karašjoku (Norveška).

Danas je u Nišu boravila filmska ekipa iz Norveške koja je snimala kadrove za film o stradanju Srba u Norveškoj tokom Drugog svetskog rata. Danas su se snimili setovi u Logoru Crveni krst i na Spomen – parku Bubanj.
Ovaj film biće prikazan i srpskoj publici na leto 2022. godine. Moguće da bude prikazan i na FILMSKIM SUSRETIMA u Nišu, prenosi Đorđe Bojanić.

“Primarni zadatak našeg boravka u Srbiji su intervjui sa porodicama stradalih logoraša u Norveškoj, ali je takođe važno da ćemo danas u Nišu snimiti logor Crveni krst, Memorijalni park Bubanj, a takođe ćemo imati intervjue sa par istoričara, koji će govoriti na ovu temu. Mi smo ovde smo 3-4 dana. Doći ćemo u Srbiju ponovo, najmanje još par puta kako bismo snimili, malo je vremena da to od‌jednom sve završimo, a film će biti prikazan na leto 2022. godine, povodom jubileja 80 godina stradanja srpskih logoraša u Norveškoj”, kaže Kejtil Palmquist, režiser filma “Logor smrti u Karašjoku”.

Miško Živić, većnik Gradske opštine Palilula, sa svojim saradnicima ugostio je ekipu iz Norveške i izrazio zadovoljstvo zbog njihovog gostovanja.

“Oni su ovde, za nas, vrlo značajnim poslom. Poslom koji budi vrlo tužne uspomene, a to su uspomene iz Drugog svetskog rata, kada su naši Srbi bili internirani u norveške logore, koji su bili na krajnjem severu zemlje. Od tada postoji jedno neraskidivo prijateljstvo između norveškog i srpskog naroda”, rekao je Živić.

Danas objavljeno

“Želim da budem u kontaktu s Dušanom, ali ne dobijam odgovor nazad”

Vanja A

Tajna izgleda glumice Milice Milše

Vanja A

Bio je Anđeo na zemlji, krasio ga je božanski glas, a sada su isplivali nepoznati detalji iz njegovog života

Vanja A

Ostavite komentar