U nedostatku kreativnosti idite pod tuš, evo zašto - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

U nedostatku kreativnosti idite pod tuš, evo zašto

Kapljice mlake vode stimuliraju organizam da se osjeća svježe i nesputano

U nedostatku kreativnosti, ne gubite živce, nego otiđite pravo pod tuš, poručuju američki naučnici i dodaju da je ovo odličan način da oslobodite inspiraciju i pokrenete dobre ideje.

– Dok se tuširamo, organizam se pokreće na zdrav način, jer ova radnja podstiče opuštanje mozga i istovremeno stimulira lučenje dopamina, a što je njegov nivo u krvi viši, to smo mi kreativniji. Javljaju nam se velike misli, značajne ideje i ciljevi čija realizacija može da nam promjeni život nabolje – navodi se u izvještaju naučnika.

Kapljice mlake vode stimuliraju organizam da se osjeća svježe i nesputano, pa ne čudi što nam poslije tuširanja izgleda kao da smo spremni za velika misaona djela. I jesmo, samo je potrebno da to osvjestimo.

Istraživanja pokazuju i da pripadnice ljepšeg pola više pažnje poklanjaju higijeni tijela od muškaraca. Brojke otkrivaju da se Meksikanci najčešće tuširaju i da o tome najviše računa generalno vode stanovnici Latinske Amerike, a najmanje oni u Kini i Velikoj Britaniji, gdje se ljudi tuširaju oko pet puta sedmično, dok kosu peru dva do tri puta.

Avaz

Danas objavljeno

Pet efikasnih savjeta za bolju organizaciju vremena

D

Zašto treba da pijemo čaj od maslačka?

D

Svinjski file u panceti

D

Ostavite komentar