11. Maja 2022.

U nastavku operativne akcije “META”, pretresi na 39 lokacija, 24 osobe uhapšene

Big Portal

U nastavku ove policijske akcije u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 39 lokacija na području gradova Zenica, Visoko, Mostar i Široki Brijeg. Današnje aktivnosti su nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva “META”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i u okviru koje su u proteklom periodu, u pojedinačnim akcijama policije, pronađene i oduzete značajne količine opojnih droga.

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a pretresi se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije uz tehničku podršku službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

U toku vršenja pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge, novca, oružja i municije, te digitalnih vaga i opreme koja se koristi za pakovanje opojne droge te će navedeni predmeti biti predmet vještačenja nakon čega će biti korišteni u dokaznom postupku.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare