"U naredna dva dana očekuje se 1.500 pozitivnih u Banjaluci" - BIGportal.ba
Banja Luka

“U naredna dva dana očekuje se 1.500 pozitivnih u Banjaluci”

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se pogoršava epidemiološka sitacija, te da se bilježi sve veći broj zaraženih od virusa korona.

Imamo sve veći broj pacijenata koji traže testiranje i sve veći broj kontakata koje treba obavijestiti – pojasnio je Radojičić za RTRS.

On je rekao da očekuje da će u Banjaluci u naredna dva dana biti 1.500 aktivnih pozitivnih pacijenata i do 2.000 kontakata.

Govoreći o eventualnim mjerama rekao je da one moraju biti uravnotežene kako ne bi izazvala druge, veće probleme u odnosu na one zdravstvene.

– Dakle, osnovna preporuka je da se smanji broj kontakata. Došlo je hladnije vrijeme, više ljudi boravi u zatvorenim prostorima i ovo je period u kojem imamo veći broj zaraženih. Sve su to uslovi za širenje virusa. Ukoliko smanjimo broj kontakata smanjićemo i broj zaraženih i pritisak na zdravstvene ustanove – istakao je Radojičić.

Podsjetio je da u Banjaluci nedavno otvorena posebna ambulanta za pacijente školskog uzrasta koja je u sastavu Poliklinike, kao i kovid ambulanta u Docu koja će služiti za zbrinjavanje pacijenata koji su oboljeli od korona virusa.

– Radimo na pripremi još jedne ambulante – istakao je Radojičić.

Danas objavljeno

Odluka Doma zdravlja Banjaluka: ARI ambulanta Starčevica od ponedeljka prestaje sa radom

M.

Planirana isključenja el.enegije za 05.12.2021.godine

Vanja A

Iz Banjaluke sa Kontikijem u Hurgadu: Dogovoreni letovi od sljedećeg aprila

Vanja A

1 Komentar

Maja Mikerevic 25 Oktobra, 2020 at 12:10 pm

Cega se pametan stidi, budala se hvali.
OSTAVKA, gradonacelnice!!!!
Vi ste odgovorni !!!

Odgovori

Ostavite komentar