6. Septembra 2022.

U naletu tajfuna jedna osoba poginula, hiljade evakuisane

Big Portal

Tajfun Hinamnor zahvatio je ostrvo DŽedžu i pogodio kopno u blizini lučkog grada Busan, prije nego što je udario u more između Korejskog poluostrva i Јapana, prenosi AP.

Oluje u nedjelju donijele su više od 105 centimetara kiše u centralni DŽedžu, gdje su vjetrovi dostizali najveću brzinu od 155 km/h .

Žena u 70-im godinama umrla je u južnom gradu Pohang, nakon što su je odnijele bujične poplave, dok su još dvije osobe nestale, uključujući 25-godišnjeg muškarca koji je pao u kišom nabujali potok u obližnjem gradu Ulsan, prema Ministarstvu unutrašnjih poslova i bezbjednosti, navodi američka agencija.

Zbog jake kiše i vjetra oštećeni su putevi, a oko 2.900 ljudi je i dalje evakuisano, uglavnom u južnim regionima, dok je više od 66.000 domova imalo nestanak struje, ali je 45 odsto usluga obnovljeno od 11 časova, navodi Rojters.

Zvaničnici su upozorili na poplave, klizišta i plimne talase koje može da izazove Hinamnor, najsnažniji tajfun koji je pogodio zemlju posljednjih godina.

Nakon 11:00 časova jutros, oluja se kretala na sjeveroistok brzinom od oko 62 kilometra na sat, a očekuje se da će proći oko 420 km zapadno od Sapora, u Јapanu, oko 21:00 časova, navodi Rojters.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare