U Muzeju sporta u Banjaluci otvorena nova postavka: Đoković, Maradona i Pele na jednom mjestu - BIGportal.ba
Banja Luka

U Muzeju sporta u Banjaluci otvorena nova postavka: Đoković, Maradona i Pele na jednom mjestu

Druga postavka “Izložba Međunarodnog sporta” otvorena je danas u Muzeju sporta u Sportskoj dvorani Borik.

Veselin Vujović, jedan od najboljih svjetskih rukometaša i trenera kaže da je izložba u Banjaluci jedinstvena u svijetu.

– Ja sam siguran da bi se ovom divili ljudi u Parizu, Madridu i Londonu. Banjaluka je prva koja ima ovako nešto, u zemljama u okruženju nema ovakve postavke. Ja u Banjaluku dolazim posljednjih 40 godina i jedna od rijetkih dvorana na prostoru bivše Jugoslavije dolaskom direktora Talića toliko dobila na rejtingu i na kvalitetu. Ovaj muzej je samo primjer na koji način se treba raditi, a za Borisa mogu da kažem da je on svjetski, a naš – rekao je Veselin Vujović.

Nenad Talić, direktor Sportskog centra Borik, ističe da je i u prvoj postavci Muzej sporta opravdao svoja očekivanja:

– Ideja o Muzeju sporta postoji dugo godina, ovaj prostor je jedini koji je slobodan i ovakva izložba zaslužuje da se nađe u Boriku kao hramu sporta. Zajedno uz podršku Grada smo napravili muzej koji ima samo pozitivne kritike. Postoji želja da on bude u većem prostoru i mi smo raspoloženi da radimo u tom pravcu. Da smo napravili dobru stvar, da je sportski centar napravio nešto dobro, pokazuje ogromna posjeta. Što se tiče ove izložbe, želim da se zahvalim Borisu Vrhovcu koji je jedan od najvećih kolekcionara sportske opreme u svijetu. Iako su mnoge zemlje željele da ovu izložbu imaju kod sebe, Boris je odlučio da je napravi u našem gradu, i na taj način Banjaluku stavi na mapu svijeta. Muzej ima dva cilja, sjedne strane to je turistička ponuda našeg grada, i s druge strane da motivišemo mlade sportiste da se njihovi dresovi nađu na jednom mjestu – rekao je Nenad Talić.

Boris Vrhovac, kolekcionar sportske opreme koji je ustupio rekvizite za izložbu bio je emotivan i istakao da je cijeli život posvetio ovom trenutku:

– Zahvaljujem se sportskoj dvorani Borik koja je ustupila ovu prostoriju da izbacim sve ove rekvizite. Toliko je toga, ja ne volim puno da pričam ali ovi drespovi su priča za sebe. Imao sam veliku želju da ovu izložbu poklonim gradu Banjaluka, da oni vide opremu svojih idola. Znam da se oni poistovjećuju sa svojim idolima i nadam se da će svako naći nešto za sebe – rekao je Vrhovac.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Banjaluke smatra da je ovo jedinstveno mjesto u svijetu:

– Banjaluka je oduvijek bila grad sporta, imamo Borac u svim sportovima perjanica, ali tu su i sportisti u pojedinačnoj konkurenciji koji su ostvarili vrhunske rezultate. Ovakvim zdanjem je zaista napravljen jedan poseban iskorak i zaista je ovo jedinstveno mjesto u svijetu, u to sam potpuno siguran – rekao je Ilić

Otvaranju izložbe prisustvovali su još proslavljena košarkašica Jadranka Ćosić Trkulja i Ozren Đurđević, linijski sudija u tenisu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

U Banjaluci rođeno 16 beba

M.

Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Јosipović

M.

Uslov mjesečna primanja do 285 KM: Stanivuković obećao besplatan gradski prevoz za dio penzionera

M.

Ostavite komentar