U mraku pogodio sve mete na udaljenosti od dva kilometra - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

U mraku pogodio sve mete na udaljenosti od dva kilometra

Uprkos lošem vremenu i potpunom mraku, ruski snajperista pogodio je sve mete koje je su stavljene pred njega i to na udaljenosti od dva kilometra.

Puška „SVLK-14“, ruskog proizvođača „Lobaev“, namenjena je uništavanju vojne opreme i lake mehanizacije. Oružje koje ispaljuje zrna pod izuzetno velikom brzinom opremljena je pasivnim nišanom za noćni režim, koji omogućava snajperisti da vidi u mraku, ali ne osvetljava metu.

„Želimo da postavimo rekord za najudaljeniji pogodak bez korišćenja ikakvog osvetljenja, bilo da je u pitanju laser ili bilo kakav drugi izvor svetlosti“, istakao je ioči testa dizajner puške Vladimir Lobaev za Raptli.

Dodatna komplikacija testa stigla je od majke prirode, pošto se vreme pogoršalo što je dodatno otežalo vidljivost. Prema rečima Lobaeva, tama je bila potpuna, niti su Mesec ili zvezde bile vidljive.

Uprkos svemu tome, Sergej Šmakov, snajperista, uspeo je da ispali pet metaka i svi su pogodili metu na udaljenosti od 1.920 metara. Rekord nije zvanično upisan, ali ruska kompanija neće stati tu.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Britney Spears poručila svojoj porodici: Povrijedili ste me i želim pravdu

Vanja A

Ostavite komentar