U Moskvi uragan, ulice kao rijeke - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U Moskvi uragan, ulice kao rijeke

U Moskvi bjesni uragan praćen gradom i snažnim vjetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prijestonici u naredna dva dana proglašen “žuti” nivo opasnosti.

Nebo je postalo crno sredinom dana, nakon čega je počeo pljusak praćen bljeskovima munja.

Moskovljani iz različitih dijelova grada objavljuju video-snimke oluje na društvenim mrežama. Drveće u dvorištima se savija od naleta jakog vjetra, a na nebu se formiraju pijavice karakteristične za uragan, prenosi Sputnjik.

Zbog obilne kiše, gradska kanalizacija ne može da se izbori sa toliko količinom vode, pa su mnoge ulice poplavljene. Obilne padavine izazvale su gužve na ulicama.

Međutim, stanovnike Moskve, posebno one koji voze automobile, očekuje još neprijatnih iznenađenja. Od sutra se očekuje da će noću temperatura pasti do minus 1 °C, piše portal iz.ru.

Hidrometeorološki centar Rusije upozorio je stanovnike grada o nevremenu koje se približavalo.

Jevgenij Tiškovec, vodeći službenik vremenskog centra Fobos najavio je da će svi okruzi glavnog grada biti zahvaćeni nevremenom, prenosi NSN.

“Očekuju se jake kiše praćene vjetrom, čiji će udari mjestimično dostizati 22-24 metra u sekundi. Ukupno može da padne do 22 mm padavina. Kako su objasnili meteorolozi, ovo su dvije velike kante vode po kvadratnom metru,” rekao je Tiškovec.

Meteorolozi u Rusiji upozoravaju na naglo pogoršanje vremena narednih dana.

TANJUG

Danas objavljeno

Usvojili su, zvanično

Vanja A

Vatreni okršaj kod američke granice: Vojska hitno reagovala, ima mrtvih

Vanja A

Snažan zemljotres u regionu Tajvana

Vanja A

Ostavite komentar