U Mađarskoj otvoren auto-put koji svira, ali morate da vozite tačno 80 km na sat - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

U Mađarskoj otvoren auto-put koji svira, ali morate da vozite tačno 80 km na sat

Ako ste prolazili automobilom kroz Mađarsku, znate da u toj zemlji već praktično dvije decenije imaju sjajne auto-puteve, kao i da se putarina plaća putem elektronske vinjete, pa nema bespotrebnog zadržavanja na naplatnim rampama.

Sada su putari smislili genijalan način da vozači istovremeno mogu da uživaju u muzičkim kompozicijama, dok krstare pored polja nepreglednih vinograda, pošto je ova država poznata po sjajnim vinima,  ukoliko ne krše ograničenje brzine.

Naime, novi muzički auto-put otvoren je u ponedjeljak u Mađarskoj, prenosi Hungary today. Auto-put 37 se nalazi na sjeveroistoku zemlje, u blizini mađarsko- slovačke granice i vodi od Felšožolca do Šatoraljaujhelja.

Kako prenosi Jutarnji list, put vodi kroz poznatu vinsku regiju Tokaj, a mađarska narodna pjesma „Grožđe zri“ (Érik a szőlő) može da se čuje na potezu između mjesta Gestelj i Serenč.

Asfalt na putu ima greben, pa trenje između puta i guma „svira“ melodiju ukoliko se vozi brzinom od 80 kilometara na čas.

Ako se vozi brže ili sporije, melodija postaje nesavršena ili izobličena.

Prvi muzički auto-put u Mađarskoj izgrađen je u južnoj regiji Somođi (Somogy) prije dvije godine. Auto-put 67 povezuje Sigetvar sa Balatonsemešom.

Tako se na na dionici od petsto metara, između gradova Mernjej i Mernjesentmikloš, tokom vožnje ivicom spoljašnje trake brzinom od 80 kilometara na čas, čuje pjesma „Put 67“ („A 67-es út“), poznate mađarske rok grupe „Republic“.

Kakav sjajan način da se savjesni vozači zabave i uživaju u predivnom krajoliku uz besplatne muzičke melodije.

Izvor: Adria

Danas objavljeno

Honda kao niko do sada: Na vodonik, ali i na struju

Zeljka

Kineski Xpeng stiže na evropsko tržište sa električnim modelima P7 i G9

Zeljka

Oglasili prodaju „poršea“ vrijednih 148.000 dolara za 18.000

Zeljka

Ostavite komentar