U Ladu Vestu ubacuju 400 "konja" - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

U Ladu Vestu ubacuju 400 “konja”

Ruski ljubitelji automobila započeli su projekat kojim će Lada dobiti motor sa 400 konjskih snaga, a Vesta će biti pokretana na japanski pogon, motorom iz Toyote. Ljubitelji Lade Veste iz Rusije pokrenuli su projekat pod nazivom vesta3gte, kojim će preraditi jedan od najmodernijih modela iz Toljatija, piše “Motor.ru”. Pored Toyotinog motora, Vesta će dobiti i sportski mjenjač,…

Ruski ljubitelji automobila započeli su projekat kojim će Lada dobiti motor sa 400 konjskih snaga, a Vesta će biti pokretana na japanski pogon, motorom iz Toyote.

Ljubitelji Lade Veste iz Rusije pokrenuli su projekat pod nazivom vesta3gte, kojim će preraditi jedan od najmodernijih modela iz Toljatija, piše “Motor.ru”.

Pored Toyotinog motora, Vesta će dobiti i sportski mjenjač, te pogon na sva četiri točka.

Vestu će pokretati Toyotin turbo motor zapremine 2.000 kubika sa oznakom 3S-GTE, koji se proizvodio do 2007. godine i ugrađivao u Celicu i Caldinu, japansku verziju Vvensisa.

On u osnovnoj verziji ima 260 konjskih snaga, ali Rusi planiraju da ga prerade tako da oslobađa snagu od 400 “konja”.

Lada će dobiti i sportski mjenjač iz Toyote, a biće joj prerađeno i vješanje i kočioni sistem kako bi mogli da se nose sa ogromnom snagom motora, prenosi “Sputnjik”.

Danas objavljeno

U Kini proizvedena revolucionarna baterija za električne automobile

D

Pet čestih grešaka vozača koje uništavaju mjenjač automobila

D

Lancia postaje premijum brend

D

Ostavite komentar