U komi dječak i djevojčica povrijeđeni u TEŠKOJ NESREĆI kod Čelinca - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U komi dječak i djevojčica povrijeđeni u TEŠKOJ NESREĆI kod Čelinca

Sve troje djece koji su povrijeđeni u teškoj saobraćnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Jošavka Gornja kod Čelinca, hospitalozovano je u Klinici za dječiju hirurgiju UKC RS.

Kako je potvrdio načelnik ove klinike Zoran Rakonjac za Srpskainfo, dvoje od njih se nalaze u komi i priključeni su na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

Kako ističe, pacijent P. D., dječak rođen prošle godine, zadobio je tešku povredu glave, grudnog koša i abdomena, a slične povrede ima i godinu dana starija djevojčica S. D.

– Pacijent Đ. V. rođen 2015. godine je zadobio kontuziju glave i njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno. Ostaje na daljem liječenju i praćenju u ovoj klinici – kaže doktor Rakonjac.

Zajedno sa njima sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Čelinac sinoć je u UKC RS oko 20.50 dovezeno i još troje odraslih ljudi koji su povrijeđeni u ovoj nesreći na regionalnom putnom pravcu Čelinac – Ukrina.

Pacijentkinja V. D. (29) hospitalizovana je u Službi za neurohirurgiju. Prema riječima načelnice ove Službe Vesne Ivanišević, pacijentkinja je zadobila povredu glave. Njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno i ona ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju .

U istoj službi na daljem bolničkom liječenju ostaje i pacijentkinja D. D. (27), koja je zadobila povredu glave.

– Njeno zdravstveno stanje za sada je stabilno i ona ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju – kaže doktorka Ivanišević.

Pacijent V. V. (30) je zbrinut, urađena je sva neophodna dijagnostika, te je uz propisanu terapiju otpušten iz Dnevne bolnice Urgentnog centra na kućno liječenje, navode iz službe za informisanje UKC RS.

Svi oni su, podsjećamo, povrijeđeni u sudaru terenca „rejndž rover“ sa automobilom „pežo 307“.

srpskainfo.com

Danas objavljeno

“300.000 Rusa je spremno”

M.

“Treba da im dozvolimo, nek’ napadnu Rusiju”

Vanja A

Poljska se sprema za aneksiju zapadne Ukrajine

Vanja A

Ostavite komentar