U Kninu ustaški pokliči "Za dom spremni" - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Kninu ustaški pokliči “Za dom spremni”

Ustaški pozdrav “Za dom spremni” čuo se danas u Kninu gdje hrvatski državni vrh i tamošnja udruženja ratnih veterana proslavljaju 26 godina od akcije “Oluja” u kojoj su etnički očistili Srbe sa prostora sjeverne Dalmacije, Like, Banije i Korduna, a ovaj događaj nazivaju “Danom pobjede”.

Okupljene je ustaškim pokličom pozdravio predsjednik Udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni komandant Marko Skejo.

Dok su predstavnici nekoliko hrvatskih udruženja ratnih veterana na trgu u Kninu polagali vijence na spomenik poginulim pripadnicima hrvatskih vojnih snaga, Skejo je držao govor u kojem je istakao da je “Hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu”, prenosi portal Indeks.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je ovaj dan “prilika da se prisjete ponosa i pobjede” kojom su “pokazali su u teškim uslovima uspjeli ustrojiti respektabilnu vojnu silu”.

Rekao je i da treba da odaju priznanje hrvatskoj vojsci i policiji, koje su “pod vođstvom Tuđmana porazile velikosrpsku politiku Miloševićevog režima”.

U hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja” za nekoliko dana je sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano više od 220.000 Srba, a više od 1.800 je ubijeno.

Danas objavljeno

Virus u Srpskoj potvrđen kod 26 оsоba, preminulo 16

M.

Od marta naredne godine obavezna vakcina u Njemačkoj

M.

Policija u akciji u Banjaluci, poznata imena uhapšenih

M.

Ostavite komentar