6. Februara 2020.

U Kini završena druga bolnica za oboljele od virusa korona

Big Portal

Očekuje se da će prva grupa pacijenata početi da testira novi lijek, dok kineske vlasti premještaju osobe sa blagim simptomima u improvizovane bolnice u sportskim centrima, izožbenim halama i na ostalim javnim mjestima.

Sistem zdravstvene zaštite u Vuhanu, gradu u kojem je epidemija detektovana u decembru, preopterećen je hiljadama oboljelih ljudi.

Nova bolnica sa 1.500 kreveta otvorena je samo nekoliko dana dana poslije završetka gradnje prve specijalne bolnice sa 1.000 kreveta u sobama za izolaciju, prenio je AP.

U ostalim medicinskim ustanovama postavljeni su redovi dodatnih kreveta. U Vuhanu postoje još 132 lokacije za karantin sa više od 12.500 kreveta, prenijela je državna agencija Sinhua.

Kineski zdravstveni zvaničnici saopštili su da je od novog virusa korone umrlo 563 ljudi, dok je broj potvrđenih slučajeva zaraze povećan na 20.018.

Izvan Kine je potvrđeno najmanje 260 slučajeva zaraze, kao i dva smrtna slučaja u Hong Kongu i jedan u Filipinima, prenio je AP.

Bolnički radnici u Hongkongu zahtijevaju zatvaranje granice sa ostatkom Kine i štrajkuju već četvrti dan uzastopno.

Lider lokalne uprave Keri Lam proglasila je karantin od 14 dana za sve putnike koji ulaze iz ostalih dijelova Kine od subote, 8. februara, ali su vlasti odbile da potpuno zatvore granicu.

agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare