U karantinu šefovi diplomatija tri baltičke zemalje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U karantinu šefovi diplomatija tri baltičke zemalje

Ministri spoljnih poslova tri baltičke zemlje od danas su u karantinu nakon što je njihov slovenački kolega Anže Logar bio pozitivan na korona virus.

Logar je u četvrtak završio turneju po baltičkim državama,

Anže Logar u petak je dobio pozitivan test na kovid-19, a dan pre završio je turneju po baltičkim zemljama, gde se u Letoniji sastao s kolegom Edgarsom Rinkjevičom, u Estoniji s Urmasom Rajnsalumom i u Litvaniji s Linasom Linkevičiusom.

I poljski predsednik Andžej Duda u subotu je bio pozitivan nakon obavljenog testiranja, samo nekoliko dana po povratku iz posete glavnom gradu Estonije, Talinu, prenosi portal Indeks.

Premda se ne zna kada je i gde Duda tačno zaražen, portal podseća da je on u ponedeljak prisustvovao investicionom forumu u Talinu, gde se sreo i s predsednicom Estonije Kersti Kaljulaid i s bugarskim predsednikom Rumenom Radevim.

Predsednica Kaljulaid na svojoj Fejsbuk stranici objavila je da se u petak, po povratku iz Francuske, testirala na korona virus i da je njen nalaz negativan, a predsednik Radev je skratio boravak u Talinu, u utorak se vratio u Sofiju i odmah otišao u izolaciju zbog kontakta sa zaraženom osobom u svojoj zemlji.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Pahor ne vjeruje u promjene granica zapadnog Balkana mirnim putem

M.

Duži razmak između dvije doze Pfizerove vakcine potiče snažniji odgovor imunog sistema

M.

Banjalučanin uhapšen zbog pljačke džamije

M.

Ostavite komentar