U Kantonu Sarajevo čak 117 osoba POZITIVNO na korona virus - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Kantonu Sarajevo čak 117 osoba POZITIVNO na korona virus

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, potvrđeno je 117 novih slučajeva zaraze korona virusom u Kantonu Sarajevo, od čega je 71 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije.

Ovaj broj je rezultat analize sprovedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 27. do 30. jula ove godine. U navedenom periodu obrađeno je 357 testova, među kojima je pomenutih 117 bilo pozitivno na ovaj virus.

– U isto vrijeme 111 osoba je izliječeno, odnosno oporavljeno. U Izolatorijumu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospotalizovano je 74 osoba, od kojih je većina vitalno stabilna, s tim da su dvije osobe priključene na respirator radi potpore u disanju – saopšteno je.
Nažalost, u protekla 24 sata preminule su još četiri osobe, čime je broj umrlih uzrokovan korona virusom povećan na 35, piše Klix.

Šest osoba je u protekla 24 sata otpušteno sa ovog bolničkog liječenja.

– Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.225 slučajeva, od čega je 1.094 izliječenih. U periodu od 16. do 30. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.674 samoizolacija – saopšteno je iz Zavoda.

Danas objavljeno

EU lideri u četvrtak o vakcinama za Zapadni Balkan

M.

Aleksiću određen pritvor od 30 dana

M.

Moskva: “Naše strane kolege pokušavaju da sakriju”

M.

Ostavite komentar