U Kantonu Sarajevo 33 novozaraženih koronavirusom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Kantonu Sarajevo 33 novozaraženih koronavirusom

U Kantonu Sarajevo potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, navode u jutrošnjem izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati testiranja 395 uzorka, prikupljena u periodu od 07. do 11. septembra 2020. godine. Od ovog broja novozaraženih, njih 20 (60,60 posto) pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije.

Tokom jučerašnjeg dana, evidentiran je oporavak 39 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 298.

Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 21 osoba, većina ih je vitalno stabilna, dok su dva pacijenta na mehaničkoj potpori pri disanju.

Na sreću nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom ostao 74.

Prema podacima Zavoda, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije koronavirusa evidentirana zaraza kod 4.256 osoba, dok se u istom periodu oporavilo 3.884.

U periodu od 29. augusta do 12. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 701 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Klix.ba

Danas objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

M.

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Ostavite komentar