9. Februara 2022.

U Kamenoj kući Izložena idejna rješenja najvećeg gradskog parka

Big Portal

Gradonačelnik Draško Stanivuković naglasio je da će grad konačno da dobije park kakav zaslužuje, gdje će sugrađani s porodicama, ali i turisti moći da provode kvalitetno slobodno vrijeme.

Dodao je da će ovo biti najveći gradski park, ne samo u ovom gradu nego i u cijeloj Republici Srpskoj.

“Hvala mladim ljudima koji su učestvovali na ovom konkursu. Kreacija koju su stavili na papir biće urađena, dajem riječ. Biće izazovno, ali naći ćemo sredstva”, rekao je on, dodajući da će se izgradnja parka odvijati u etapama.

Za idejno rješenje novog gradskog parka dodijeljene su dvije druge i dvije treće nagrade s obzirom na to da nijedan prijavljeni rad u cijelosti nije odgovorio programskim zadacima konkursa. Drugo mjesto dijele tim domaćina iz Banjeluke i tim iz Srbije.

Srđan Lakić, jedan od predstavnika tima iz Banjeluke, istako je kako je osnovni koncept njegovog tima, koji su razvijali kroz projekat, bio da zadrže postojeću prirodu.

Fedor Jurić, ispred drugoplasiranog tima iz Srbije, rekao je da je njihov rad specifičan, jer su koristili kompjuterske analize i parametre kako bi sačuvali što više biodiverziteta na lokaciji.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare