U kafiće samo uz poštovanje propisanih mjera! - BIGportal.ba
Banja Luka

U kafiće samo uz poštovanje propisanih mjera!

Komunalna policija i inspekcija pojačaće ovog vikenda kontrole u banjalučkim ugostiteljskim objektima, kako bi provjerili da li se i koliko poštuju mjere i preporuke u borbi protiv korona virusa.

  • S obzirom na konstantan rast broja oboljelih u Banjaluci i Republici Srpskoj, večernji izlazak bez maske i nepoštovanje propisa o dozvoljenom broju gostiju u zatvorenom i radnom vremenu, nikome neće donijeti dobro i sve nas mogu vratiti u vrijeme kad u omiljenom kafiću ni kafu nismo mogli popiti – kažu u Gradskoj upravi.

Napominju da su svjesni svih problema sa kojima se ugostitelji susreću od izbijanja pandemije i činjenice da ih svako ograničavanje u radu skupo košta, ali i da trenutna epidemiološka situacija u Banjaluci sama po sebi zahtijeva da se svi striktno pridržavamo propisanih mjera.

– Naša komunalna policija konstantno kontroliše sve objekte i poštovanje radnog vremena, a inspekcije kontrolišu primjenu propisanih preporuka i mjera u zaštiti od virusa. Ovog vikenda te kontrole ćemo pooštriti, jer se broj zaraženih već danima ne smanjuje, naprotiv. Koliko god nekome izgledalo nemoguće da u večernjem izlasku nosi masku ili da u omiljenom kafiću i restoranu ne smije biti više od 50 gostiju, to su mjere koje nas sve zajedno štite i zato apelujemo i na ugostitelje i na građane da imaju razumijevanja. U protivnom, svi zajedno ćemo biti u još većem problem – kaže zamjenik gradonačenika Srđan Amidžić, piše BL portal.

Apel svojim kolegama i gostima da se pridržavaju mjera nedavno su uputili i sami ugostitelji. Iz udruženja ugostitelja i hotelijera Republike Srpske “HORECA”, napominju da smo se svi u proteklom periodu prilično opustili i da bi to moglo imati nesagledive posljedice i po zdravlje i po ekonomiju.

– Nećemo tražiti krivce, već rješenja. Zato se našim kolegama obraćamo sa molbom da maksimalno podignemo nivo zaštite u epidemiološkom smislu. Pošto smo označeni kao najrizičnija mjesta za širenje zaraze, želimo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost, odgovornost i predostrožnost u rješavanju problema koji se tiče cijelog društva – poručuju iz udruženja “HORECA”.

Iz Gradske uprave dodaju da nikome nije cilj da se vratimo na najrigoroznije mjere iz marta i aprila i da od našeg ponašanja u kafićima i restoranima zavisi hiljade radnih mjesta.

– Svima koji su i više od dva mjeseca morali da budu zatvoreni pokušali smo da pomognemo i činićemo to i ubuduće. Naš glavni cilj je da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, a paralelno s tim i domaću privredu i svako radno mjesto. Najveća odgovornost je na nama, ali uz pomoć savjesnih građana koji su se baš kao takvi pokazali u vrijeme najveće krize, sve ovo ćemo lakše prebroditi – kaže Srđan Amidžić.

Pojačane kontrole ugostiteljskih objekata ovog vikenda najavljuju i zdravstveni inspektori, naročito u večernjim časovima. Koliko su te kontrole potrebne, govori i podatak da od hiljadu kontrolisanih u protekla dva vikenda 46 nije poštovalo mjere propisane fizičke distance, nošenja zaštitne opreme i broja gostiju u objektu.

I iz Policije Republike Srpske posebno apeluju na vozače da se pridržavaju propisa. Ovog vikenda dodatno će pojačati kontrole svih učesnika u saobraćaju.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

STANIVUKOVIĆ POSJETIO ZAVOD “DR MIROSLAV ZOTOVIĆ”: Podržaćemo važne projekte koje Zavod trenutno realizuje

M.

Planirana isključenja el.enegije za 29.11.2021.godine

Vanja A

Radišići donijeli odluku: Ruše danas “Kajak terasu”

M.

Ostavite komentar