U kabinet novog ministra stigla i prva savjetnica - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U kabinet novog ministra stigla i prva savjetnica

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić već je izazvao mnogo pažnje zbog činjenice da je srednju školu pohađao pet, dok je studirao čak 12 godina. Međutim, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a kako saznaje N1, jedna od savjetnica bit će mu Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Međutim, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a kako saznaje N1, jedna od savjetnica bit će mu Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Nezvanično, po struci diplomirani politog, te je jedno vrijeme radila i u Ministarstvu spoljnih poslova BiH, u kabinetu Igora Crnadka.

Kako saznaje N1, bila je sekretarica u kabinetu ministra. Na svom Facebook profilu navela je kako je njeno školovanje M. A. International Realtions/Diplomacy.

Da je nova savjetnica Lučića, potvrdila i sama Ševkušić danas objavama na društvenim mrežama, gdje je navela kako ima novi radno mjesto, upravo u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH.

Uvidom u njezin Instagram profil, jasno je kako se ova mlada djevojka dugi niz godina bavila modelingom i manekenstvom, što dokazuju i priložene fotografije, dok je vodila i Školu za usavršavanje “Futura”, prenosi N1.

Inače, na službenim stranicama Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice još uvijek nije objavljeno ime novoizabranog ministra, kao ni sastav njegovog kabineta.

Ostaje tako nepoznato za sada, za što će ministra Lučića savjetovati druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH 2016.

(BN/N1)

Danas objavljeno

Slovenija: Umrle tri osobe, zaraženo 606

M.

Njemačka: “Treći talas razbijen”

M.

Samo sedam osoba u BiH s ozbiljnijim nuspojavama nakon vakcinacije

M.

Ostavite komentar