U julu rast prodaje vozila u Rumuniji - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

U julu rast prodaje vozila u Rumuniji

U Rumuniji je u julu ove godine registrovano više od 17.500 vozila, što je za 20,3 odsto više u odnosu na isti mesec 2020, objavilo je Udruženje proizvođača i uvoznika automobila (APIA), pozivajući se na podatke Direkcije za vozačke dozvole i registraciju vozila (DRPCIV).

Od ukupnog broja, 15.493 su bili novi automobili, što je za 19,6 procenata više nego u julu prošle godine, kada je bilo registrovano 12.950 novih vozila, izveštava Ađerpres.

Tokom minulih sedam meseci u 2021, broj registracija novih automobila je povećan za 1,0 procenat u poređenju sa istim periodom lani, prenosi Tanjug.

S druge strane, u Rumuniji je od januara do kraja jula tekuće godine registrovano 235.188 polovnih vozila, ili za 11 posto više nego u odgovarajućem periodu 2020.

Što se tiče registracija novih komercijalnih vozila (lakih teretnih vozila, pikapova, minibuseva i autobusa, kao i specijalnih dostavnih vozila), njihov broj je u julu porastao za 25,3 procenta na godišnjem nivou na 2.078 jedinica, čime je ukupno povećanje u dosadašnjem toku godine dostiglo 27,5 odsto, dodaje se u informaciji.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs

Danas objavljeno

Kako bi mogao da izgleda savremeni Yugo na struju

V.R.

Volvo će proizvoditi isključivo električne automobile prilagođene veganima, bez kože i od recikliranih materijala

V.R.

Kada je Peugeot kreirao superautomobil s V12 motorom maks. brzine 357 km/h

V.R.

Ostavite komentar