U jeku najveće slave Konstraktinom suprugu dijagnosticiran tumor - BIGportal.ba
Ex Yu

U jeku najveće slave Konstraktinom suprugu dijagnosticiran tumor

Ana Đurić Konstrakta malo je falilo da se ne pojavi na takmičenju, a sve zbog narušenog zdravlja svog supruga, s kojim je početak godine provela u Njemačkoj na medicinskim ispitivanjima.

Nekadašnja članica benda “Zemlja gruva” Ana Đurić Konstrakta (43), nastupom na „Beoviziji“ prije nekoliko sedmica izazvala je pažnju cjelokupne domaće javnosti i zanimljivo je da interesovanje za nju još uvijek ne jenjava.

Njena autorska numera “In corpore sano”, proglašena je pobjedničkom, čime je talentirana umjetnica postala  ovogodišnja predstavnica Srbije na „Euroviziji“, ali i glavna tema svih gradskih kuloara, priča, naslovnica prestižnih magazina, kao i jedna od najtraženijih sagovornika TV i radio voditelja u emisijama zabavno-informativnog karaktera širom regiona.

Od momenta kada se Ana popela na pobjedničko postolje, njene izjave, stare ili novije, prenose se i prepričavaju. Od stihova pjesme prave se parodije, traže se motivi i pouke. Zaviruje se iz svih mogućih izvora i uglova u njen privatni život, a najviše u brak s arhitektom, zapravo producentom Milanom Đurićem. Broje se godine koje je s njim pod istim krovom do sada provela, koliko je djece rodila. Postavlja se pitanje kakva je majka i kako njen sin Nikola i kćerka Lena reaguju na preokret koji joj se dogodio.

I tako se već sedmicama nižu pitanja i potpitanja kako bi se što više toga saznalo o vlasnici spektakularnih stihova, koja je probudila i zaintrigirala. Uprkos pokušaju da zavire u baš svaki kutak Konstraktinog umjetničkog, poslovnog i privatnog svijeta, ona je ipak uspjela da u velikoj mjeri sakrije svoju intimu i porodici osigura mir. Upravo zbog toga sve donedavno nije se doznalo da je Đurićeva početkom godine, tačnije u januaru, htjela da odustane od „Beovizije“, sve zbog narušenog suprugovog zdravlja.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10227359439910153&set=a.1619378282772

Milanu je, naime, dijagnostikovan tumor, što je Ani istrglo tlo pod nogama, te je neko vrijeme, što je i normalno, bila rastresena i u vrlo teškom mentalnom stanju. Nije bila spremna da sluša aplauze i raduje se bodovima na takmičenju dok se uporedo njen izabranik brine za svoj život. Milan se tih dana podvrgao iscrpnim medicinskim ispitivanjima u Njemačkoj, zajedno su tamo otputovali, da bi ljekari znali s kojim oblikom bolesti imaju posla.

Na svu sreću, testovi su pokazali da panici nije bilo mjesta i da je zapravo riječ o benignom obliku, koji se lako da ukloniti. Osmijeh se tih dana ponovo vratio na lica porodice Đurić, a Ana je, znajući šta je očekuje, prionula na rad. Njena pojava na ekranu tokom polufinala, a zatim i finalnog predstavljanja na „Beoviziji“ ni po čemu nije odavala utisak da je doskoro bila zabrinuta i tužna. Maestralno je izvela numeru, koja je napravila potpuni preokret, a kako se nosila s teškim iskustvom, možemo da zaključimo na osnovu toga što sebe naziva racionalno-emotivnom, kao i na osnovu njenih ranijih izjava.

– Realnost treba prihvatiti, ali i raditi na tome da u fokusu budu teme koje su bitne. Strah od neizvjesnog rađa nove strahove i stvara osećaj konstantne borbe i brige šta će biti sutra ako ne uradimo sve ono što je u našoj moći da se od problema zaštitimo. Dakle, prepušteni sami sebi, da sami o sebi brinemo. Naravno, to nije dovoljno, ali je jedino što mi kao pojedinci možemo da uradimo. U ekipi svog dens hora „Starih Latina“ imam sve: i reiki majstora, i fizioterapeuta, i gastroenterologa, i psihoanalitičara. I to je to – poručila je umjetnica, koja se s nedaćama, očigledno, odlično nosila zahvaljujući savjetima i pomoći prijatelja, ali i ljubavi porodice.

Na pitanje kakav odnos ima s djecom, da li je s njima uvijek iskrena ili teške momente, poput onog u januaru kada joj je suprug obolio, nastoji da sačuva za sebe štiteći ih, Konstrakta je kazala:

– Bilo je situacija u kojima sam se pitala da li sam pogrešno reagovala. Taj strah se prenosi na djecu, utiče na njihovo samopouzdanje. Djeca nisu strana bića s druge planete, mali manipulatori ili masa koju ćemo mi da uobličimo i slično. Stvar je mnogo jednostavnija, samo ako uzmemo ozbiljno i s poštovanjem njihove potrebe. Dakle, žao mi je svake situacije u kojoj je moj strah prevladao potrebe mog djeteta – rekla je Konstrakta.

Izvor: alo.rs

(S.P.)

Danas objavljeno

Bora Đorđević nestao iz javnog života

Zeljka

Mirjana Joković nestala na vrhuncu slave, evo kako danas izgleda

Zeljka

Džumhur u bolnici u Beogradu: Srećan sam što sam živ

Zeljka

Ostavite komentar