U Indiji će se proizvoditi EV sa autonomijom od 500 kilometara - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

U Indiji će se proizvoditi EV sa autonomijom od 500 kilometara

Novo električno vozilo imaće sportsku liniju i potpuno stakleni krov.

Mlada indijska kompanija Ola Electric Mobility, koja od 2017. godine proizvodi električne skutere, danas je najavila proizvodnju najmodernijeg električnog vozila u Indiji koja će početi 2024. godine.

Prema rečima Baviša Argavala, suosnivača i izvršnog direktora Ola Electric, novo električno vozilo imaće sportsku liniju, potpuno stakleni krov i najnapredniji kompjuter sa opcijom asistirane vožnje, piše Enrgetski portal.

Osim podataka da će indijski EV imati domet od 500 km sa jednim punjenjem i ubrzanje od nula do 100 km/h za samo četiri sekunde, mnogo detalja još nije poznato.

Indijski mediji preneli su da će veličina vozila biti slična malom hečbeku, a činjenica da proizvodnja kreće za dve godine, kao i da se još uvek ne zna mnogo o njegovim performansama, ukazuje na to da je vozilo još uvek u fazi razvoja.

Kompanija je takođe predstavila novi S1 skuter i najavila proizvodnju sopstvene litijum-jonske baterije.

Fabrika budućnosti najodrživija u Indiji

Električna vozila, skuteri i baterije proizvodiće se u najmodernijoj fabrici u Indiji zvanoj “Fabrika budućnosti”, piše na sajtu kompanije.

Osim što će zapošljavati oko 10.000 žena, koje će činiti 100 odsto radne snage, fabrika će raspolagati sa 3.000 robota kojima će upravljati veštačka inteligencija.

Cilj ovog projekta je da smanji ugljenični otisak auto-industrije, ublaži posledice klimatskih promena, ali i da unese pozitivne promene u lokalne zajednice i poboljša status žena.

Kako se navodi, fabrika kompanije Ola Electric u budućnosti će moći da proizvede milion električnih automobila godišnje.

B92.

Danas objavljeno

Hyundai Motor osvojio Luminary nagradu

Zeljka

Audi odustao od ideje

Zeljka

Kako se sklapa Rimac Nevera?

Zeljka

Ostavite komentar