U Ilidži proglašeno stanje prirodne nesreće - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Ilidži proglašeno stanje prirodne nesreće

U opštini Ilidža danas je proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava u mjesnim zajednicama Donji Kotorac, Butmir, Otes, Osjek, Blažuj i Vreoce.

Odlukom koju je, na prijedlog Opštinskog štaba civilne zaštite, donio načelnik Ilidže Nermin Muzur, stvorene su pretpostavke za preduzimanje svih neophodnih mjera na saniranju nastale štete i pružanja pomoći ugroženom stanovništvu.

Odlukom je određeno da se sve opštinske službe, javna preduzeća, ustanove, predstavnici mjesnih zajednica, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Opštinskom štabu civilne zaštite, kao i sve resurse koji će, prema planovima zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara, biti korišteni na ugroženom području.

Na sjednici Štaba civilne zaštite donesen je zaključak da se, na osnovu preporuke Kantonalne uprave civilne zaštite i Agencije za vodno područje rijeke Save, a zbog najavljenih padavina i mogućeg pogoršanja na terenu, nastavi sa sanacijom štete i prevencijom, navodi se u saopštenju opštine Ilidža.

Biće vršena dodatna analiza na terenu da bi, prema potrebama, bila sanirana korita svih vodotokova, posebno Željeznice i Bosne, prenosi Dnevni avaz.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar