24. Aprila 2020.

U Hrvatskoj preminula još jedna osoba, popuštaju se mjere

Big Portal

Capak je rekao da je ova osoba preminula u 92. godini, te da je bila hronični bolesnik.

Prema njegovim riječima, to je 51. osoba u Hrvatskoj koja je preminula od posljedica virusa korona.

“U posljednja 24 časa zabilježeno je 28 novozaraženih čime je ukupan broj dostigao 2009. Testirano je ukupno 30.213 lica, a od juče imamo 1.360 novih testova. Procenat pozitivnih je 6,65 odsto. Imamo 99 novoozdravljenih”, rekao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

On je dodao da je hospitalizovano 325 lica, od kojih je 21 na respiratoru, dok se u samoizolaciji nalazi 12.181 lice, prenose hrvatski mediji.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, Nacionalni štab civilne zaštite najavio je ukidanje dijela mjera zabrane koje su uvedene zbog opasnosti od širenja virusa korona.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da će popuštanjem mjera biti omogućen rad trgovinama, osim onih u tržnim centrima, turističkim agencijama i sportistima prve i druge kategorije, dok će vjerska okupljanja biti dozvoljena od 2. maja.

Prema njegovim riječima, prodaja meda, pčelinjih proizvoda, jaja, voća i povrća biće dozvoljena od 5.00 do 8.00 časova.

Božinović je dodao da će biti omogućen tramvajski i drugi javni, gradski i prigradski prevoz.

“Radno vrijeme se vraća na period prije epidemije, ali će trgovine koje imaju više od deset časova rada morati imati pauzu od najmanje sat vremena uz čišćenje. Nedjeljom i praznicima biće dozvoljen samo rad kioska, pekara i trgovina na benzinskim stanicama. Sve podrazumijeva pridržavanje epidemioloških mjera”, istakao je Božinović.

On je naveo da i dalje ne mogu raditi subjekti u kojima su radnici u bliskom kontaktu sa klijentima.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare