U Hrvatskoj otpuštena četvrta osoba izliječena od virusa korona - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Hrvatskoj otpuštena četvrta osoba izliječena od virusa korona

Iz Štaba civilne zaštite Hrvatske objavili su da je danas otpuštena četvrta zdrava osoba ranije oboljela od COVID-19.

Dodali su da je u Hrvatskoj do sada potvrđeno ukupno 56 zaraženih osoba novim virusom korona, te da je testirano 880 uzoraka i da je 25 uzoraka još na testiranju. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 9.598 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom virusom korona.

U Republici Hrvatskoj u karantin su smještene 63 osobe, 24 strana državljana i 39 hrvatskih.

“U Zagrebu su danas počele s radom posebne ambulante pri domovima zdravlja za COVID-19 i sve informacije vezane uz novi korona virus se mogu dobiti na besplatni broj telefona 0800999. U pripremi su i ambulante u drugim gradovima. Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila je od Ministarstva unutarnjih poslova 45 dojava o nepridržavanju odredbe rješenja o samoizolaciji. Tijekom vikenda je obavljeno 20 nadzora nad osobama koje se nisu pridržavale mjera. Uručeni su im prekršajni nalozi u iznosu od 8.000 kuna i rješenja o izvršenju rješenja s početnom kaznom u iznosu od 30.000 kuna, sljedeća 60.000 kuna i na kraju 120.000 kuna. Obavljanje nadzora kontinuirano će se provoditi”, istakli su iz Štaba civilne zaštite.

Svi strani državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz sljedećih država/područja: Narodne Republike Kine (provincija Hubei), Italije, Njemačke (Okrug Heisenberg u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna – Vestfalija), Republike Koreje (grad Daegu i provincija Čeongdo) i Islamske Republike Iran biće upoznati s mjerom obaveznog smještaja u karantin na razdoblje od 14 dana, a svi hrvatski državljani dobiće rješenje o obavezi kućnog karantina/samoizolacije na razdoblje od 14 dana.

Prema trenutnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu u svijetu je potvrđenih 167.414 slučajeva zaraze virusom korona. Do sada se oporavilo 77.257 osoba. Italija do danas bilježi 23.980 oboljelih, što je za 2.823 više u odnosu na prethodni dan i umrlih 1.811, više za 370 u odnosu na juče, zaključili su iz Štaba civilne zaštite Hrvatske.

anadolija

Danas objavljeno

Čak je i Kina zabrinuta

M.

Susret iznad Crnog mora – ruski Suhoj ponovo presreo francuske “miraže”

M.

Osumnjičena za terorizam finansirala muža i članove IS u Siriji

M.

Ostavite komentar