6. Februara 2020.

U Hrvatskoj olujni vjetar oko 200 km/h, poginula jedna osoba

Big Portal

U Dalmaciji su, zbog orkanske bure, zatvorene saobraćajnice, ostrvljani su odsječeni od kopna, a na putu Posedarje-Maslenica prevrnuta su tri šlepera, na koje je naletio automobil, prenosi HRT.

Na Paškom mostu juče su izmjereni udari vjetra od 217 kilometara na čas, na na Svetom Juri na Biokovu 201 kilometar na čas.

Zbog vjetra nema otvorenih puteva za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, saopštio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Hrvatska vatrogasna zajednica saopštila je da su zbog nevremena juče imali više od 90 intervencija, a radilo se uglavnom o uklanjanju stabala i grana, te dijelova limova i fasada sa objekata u više hrvatskih županija.

Snažan vjetar otkinuo je oko 350 metara kvadratnih limenog krova u Zagrebu na Maksimirskoj cesti 284. Dijelovi krova pali su na parking, te oštetili desetak automobila.

U Novom Zagrebu padali su i betonski blokovi sa nebodera.

U olujnom nevremenu koje je u utorak zahvatilo Osječko-baranjsku županiju najviše je stradalo našičko područje, prenosi HRT.

U 10-ak minuta snažan vjetar i pijavica prouzrokovali su popriličnu materijalnu štetu na krovovima stambenih i gradskih objekata.

Olujni vjetar bio je i indirektan krivac za izgubljen ljudski život. Naime, 63-godišnjakinja je poginula dok je na tavanu pokušavala da popravi porušene crepove, te je izgubila ravnotežu i pala, potvrdio je za HRT portparol Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare