U Hrvatskoj još 20 zaraženih; Ukupno 130 - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Hrvatskoj još 20 zaraženih; Ukupno 130

U Hrvatskoj u jednom danu 20 potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze virusom korona. To je najviše dosad.

Ukupan broj zaraženih porastao je na 130.

Nacionalni tim civilne zaštite na koferenciji za novinare u 16 sati objavio je broj od 128 zaraženih, ali Tim Krapinsko-zagorske županije objavio je da je u popodnevnim satima potvrđena zaraza za još dvoje ljudi.

  • U Gradu Zagrebu je 60 oboljelih, u Istarskoj županiji 16, u Primorsko-goranskoj 13, u Varaždinskoj osam, Osječko-baranjskoj sedam, Karlovačkoj četiri, Krapinsko-zagorskoj četiri, Šibensko-kninskoj tri, Splitsko-dalmatinskoj tri, Sisačko-moslavačkoj tri, Zadarskoj dva, Zagrebačkoj dva te Brodsko-posavskoj, Dubrovačkoj i Ličko-senjskoj županiji po jedan – rekla je na konferenciji za novinare Nacionalnog tima direktorka Hitne Maja Grba-Bujević.

Dvije novooboljele osobe dolaze s područja Grada Pregrade i Opšine Hum na Sutli. Iz Tima su naveli da zaraženi imaju blage simptome i u kućnoj su izolaciji.

Ono što dodatno zabrinjava su nove informacije koje je na konferenciji dala Alemka Markotić, direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Ona je kazala kako je troje ljudi u teškom stanju te da su na respiratorima.

Јedan je srednje dobi, a dvoje su starije životne dobi. Potvrdila je da su oni na respiratorima zbog oštećenja pluća. Kazala je kako kod njih ima i hroničnih bolesti, no nije željela u detalje.

agencije

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar