18. Marta 2020.

U Hrvatskoj 12 novih slučajeva virusa korona

Big Portal

Izliječeno je ukupno pet osoba.

Danas se, prema najavama iz Vlade Hrvatske, uvode strože mjere i zatvaraju se brojni objekti; kafići, bioskopi, pozorišta, teretane.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović juče je najavio i da će se dodatne mjere odnositi na starije osobe, a dalo se iščitati kako će se ići za time da se njima gotovo potpuno ograniči kretanje. Najavio je i pojačavanje kontrole osoba u samoizolaciji.

U toku je konferencija za medije Nacionalnog štaba civilne zaštite.
Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš objavio je da je 12 osoba danas zaraženo te je sada ukupan broj slučajeva narastao na 81. Napravljeno je više od 1100 testiranja testiranja. Dodao je da je širom Evrope situacija sve teža.

  • Kada je riječ o ljekarima, prostorno i vremenski smo dobro organizovani. Za sve osobe koje imaju druge tegobe, a ne sumnjaju na koronu, ostale zdravstvene ustanove pružaju adekvatnu pomoć. Nije upitno liječenje hroničnih stanja. Želim zahvaliti privatnom sektoru jer je pokazao senzibilitet. Stručnjaci za mentalno zdravlje su na raspolaganju od 0-24. Ministarstvo pokazuje širok spektar aktivnosti i preduzimamo sve da situaciju i dalje držimo pod kontrolom – zaključio je Beroš.

Direktor Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić izjavila je da su svi bolesnici i dalje lakši slučajevi i da nema onih koji s težim stanjem.

  • Naši ljekari koji su bili u kontaku sa zaraženim doktorom su negativni – rekla je. Markotićeva

Capak: Zaraženo osam ljekara

Šef Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske Krunoslav Capak podsjetio je kako građani Hrvatske za sve informacije o virusu korona mogu zvati broj 113.

  • Slobodno zovite za sva pitanja. U ovom trenutku je zaraženo osam ljekara. Epidemiološka situacija je pod kontrolom – rekao je Capak.

Štab je apelovao na starije osobe da ostanu kod kuće.

  • Crveni krst će kooridinisati dostavu za starije ljude. Crveni krst pomaže građanima na granici u distribuciji hrane. Pomažemo kroz niz aktivnosti, kako opremom tako i logistikom. Јako je važno što je Štab izuzeo akciju darivanja krvi od zabrane okupljanja – rekli su iz Crvenog krsta.

Index.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare