U funkciji devet stacionarnih radara na području Banjaluke - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U funkciji devet stacionarnih radara na području Banjaluke

Na području grada Banjaluka, od danas je u funkciji stacionarni radarski sistem, a u cijeloj Republici Srpskoj deset presretača.

Ovaj sistem evidentiraće prekršaje nepropisne brzine, prolaska kroz crveno svjetlo na raskrsnicama, prepoznavanje registarskih oznaka u dolasku i odlasku, nadzor i snimanje sa automatskim prenosom podataka u centralu.

  • Danas smo pustili u rad prvi dio iz sistema unapređenja bezbjednosti saobraćaja u cijeloj Republici Srpskoj. Od 100 stacionarnih kamera i deset presretača, danas je u ovaj sistem uvezano devet stacionarnih kamera u Banjaluci, od 25 koliko će se nalaziti na područuju banjalučke Policijske uprave – rekao je Lukač novinarima nakon promocije novog stacionalnog radarskog sistema.

U toku je postavljanje stacionarnih radara i u drugim dijelovima Republike Srpske.

Lukač je naveo da je Vlada Republike Srpske, finansiranjem ovakvog sistema, napravila ogroman iskorak u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Devet radara na području grada stacionirani su u Krfskoj ulici, zatim ulicama Mladena Stojanovića, Knjaza Miloša i Put srpskih branilaca, te na magistralnim putevima u Karanovcu, Zalužanima, Piljagićima, Dragočaju i Zelenom Viru.

Danas objavljeno

Danas oblačno

M.

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Ostavite komentar