U FONDU “ZABORAVILI” KREDIT OD 1,2 MILIONA MARAKA Revizorski izvještaj s rezervom pun intrigantnih detalja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U FONDU “ZABORAVILI” KREDIT OD 1,2 MILIONA MARAKA Revizorski izvještaj s rezervom pun intrigantnih detalja

Glavna službe za reviziju RS ocijenila je da Fond zdravstvenog osiguranja RS u protekloj godini nije u potpunosti poštovao finasijske propise, te je ova institucija dobila mišljenje s rezervom.

Revizori su između ostalog istakli da Fond zdravstvenog osiguranja RS u vanbilansnoj evidenciji nije prikazao odobreni, a u to vrijeme nepovučeni kredit u iznosu od 1,2 miliona KM, čime je prekršen Pravilnik o budžetskim klasifikacijama.

Nije to jedino što je u dokumentaciji Fonda “prećutano” ili “zaboravljeno”. Kako su naveli revizori, uz finansijske izvještaje Fonda za 2018. godinu nisu objelodanjene informacije vezane za potencijalnu imovinu i potencijalne obaveze Fonda po osnovu Sporazuma Vlade RS, Fonda i Internacionalnog dijaliznog centra Fresenijus Medical, koje se odnose na uslovljeni otpis obaveza i potencijalnu obavezu po osnovu zateznih kamata. Time su, ocjenjuju revizori, prekršeni Pravilnik o finansijskom izvještavanju budžetskih korisnika i međunarodni standardi.
Uočeno je, između ostalog, i to da su rashodi Fonda zdravstvenog osiguranja RS za pružanje zdravstvenih usluga u inostranstvu potcijenjeni za najmanje 348.921 KM, te da su potcijenjene i obaveze prema zdravstvenim ustanovama u inostranstvu.

– Preporučuje se direktoru Fonda da obezbijedi da se uz finansijske izvještaje objelodane sve informacije relevantne za razumijevanje finansijskih izvještaja – navodi se u revizorskom izveštaju poslovanja Fonda zdravstvenog osiguranja RS za 2018. godinu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar