U fokusu Vlade borba protiv korupcije i kriminala - BIGportal.ba
Region Vijesti

U fokusu Vlade borba protiv korupcije i kriminala

Potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović rekao je da će u fokusu nove Vlade biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, navodeći da će reforma pravosuđa i sudstva biti naporan posao za Crnu Goru.

  • Tu ne treba zaboraviti ni druge značajne stavke koje se tiču crnogorskog pravosuđa ili Tužilaštva. O detaljnoj reformi ćemo moći da pričamo tek nakon nekog određenog perioda – istakao je Abazović na konferenciji za novinare “Izazovi za transparentno, efikasno i odgovorno pravosuđe” koju je organizovala Građanska alijansa.

On smatra da je potrebno naći rješenja koja su održiva i unaprijediti sve grane vlasti, a naročito sudsku vlast.

Abazović je naveo da su postojale situacije da Tužilaštvo iznese dokaze koji su vrlo jasni, a da onda neka sudska institucija donese oprečnu odluku.

  • Moramo na takvu pojavu da skrenemo pažnju. To znači da su brojne institucije u Crnoj Gori bile zarobljene. Namjera je da kažemo da ne možemo da imamo napredak u poglavljima 23 i 24 ako se budemo ponašali kao do sada – napomenuo je Abazović.

On je rekao da njegova namjera nije da iznese javnu kritiku prema određenim sudijama, već da ukaže da se neke stvari moraju mijenjati.

  • Ne možemo da živimo u zemlji gdje će neko u državi da isplati deset miliona evra iz državnog budžeta i da niko ne bude kriv. Stvarno ne razumijem, ali ako je to nekome normalno, meni nije. Ako je iz državnog budžeta isplaćeno deset miliona evra neko mora da odgovara – rekao je Abazović.

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar