U FEDERACIJI Zabrana kretanja od 18 do pet sati ujutro - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U FEDERACIJI Zabrana kretanja od 18 do pet sati ujutro

Uveden je policijski sat u Federaciji. Odlučio je to večeras na telefonskoj sjednici u Sarajevu Federalni štab civilne zaštite. Uvođenje policijskog sata starta od sutra od 18 sati do 5 sati ujutro, prenosi Avaz.

To znači da je na snazi policijski čas na nivou cijele BiH. Štab je postupio po prijedlogu ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, a nakon detaljne sigurnosne procjene i cijeneći sveukupnu bezbjednosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih korona virusom kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana.

Ranije je RS takođe donijela odluku o uvođenju policijskog sata u tom entitetu.Premijer RS i komandant Kriznog štaba RS za vanredne situacije Radovan Višković kazao je danas u obraćanju javnosti da su donesene odluke o policijskom satu koji će biti uveden još večeras, a sve zbog pandemije virusa korona.

Štab je donio odluku o zabrani kretanja svih osoba u RS, u trajanju od 20 do 5 sati. Zabrana se ne odnosi na ljude kojima je neophodna zdravstvena zaštita te pripadnike MUP-a i drugih agencija za bezbjednost.

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar