U FBiH zbog isteka roka propada više od 200.000 vakcina - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U FBiH zbog isteka roka propada više od 200.000 vakcina

Više od 200.000 doza vakcina protiv virusa korona propašće u skladištu Zavoda za javno zdravlje Federacije BiH, jer im krajem ovog mjeseca ističe rok.

Direktor Federalnog zavoda za javno zdravlje Siniša Skočibušić rekao je da rok ističe za 200.000 doza Astra Zeneka vakcina i 1.300 doza vakcina Sinovak.

Skočibušić je naveo da je do sada u Federaciji BiH svega 22 odsto stanovništa revakcinisano, dok je 25 odsto primilo samo prvu dozu.

– Mi težimo zapadnoevropskom načinu vakcinisanja, a to znači 80 odsto. Veliki je posao pred nama, ali je i velika odgovornost na svakome od nas – poručio je Skočibušić.

On je najavio da u BiH sutra stiže kontingent od 60.000 doza vakcine Moderna, koje je donirala Hrvatska, prenose federalni mediji.

– FBiH će biti isporučeno 40.000 doza i očekuje se da će za desetak dana, nakon svih dozvola, otpočeti njihova distribucija – rekao je direktor Federalnog zavoda za javno zdravlje.

Skočibušić je potvrdio da još nije stiglo 500.000 doza vakcine Fajzer, koje su donirale SAD i za koje je uplaćen transport iz Njujorka za Sarajevo.

Danas objavljeno

Pronađeno tijelo i drugog turskog radnika u Bosni

M.

U Srpskoj 14 smrtnih slučајеvа, još 218 zaraženih

M.

Prihvaćena ostavka Zaeva

M.

Ostavite komentar